Milieuvriendelijk
Toen het milieubewuste denken zijn intrede deed, kwam men steeds meer tot de ontdekking dat in slooppanden nog veel bruikbaars zat wat niet onder de slopershamer hoefde te worden vermorzeld. Hout, metaal, radiatoren, kozijnen, wandmaterialen, dakpannen en sanitair verkeren vaak nog in een dusdanige staat dat er best nog wat mee te doen is. Hoe dit materiaal van de slopershamer wordt gered weten wij bij KOMU B.V. als geen ander. Wij zijn echte pioniers op het gebied van tweedehands sloopmateriaal. Komend uit de kassenbouw waren wij reeds bekend met de doorverkoop van oud kassenhout aan handelaren. Later was de oversteek naar het in- en verkopen van sloophout en andere materialen dus snel gemaakt. Bovendien voeren wij de voorsloop uit in oude woningen, kantoren, ziekenhuizen, zwembaden, kerken en noem maar op. Hierdoor hebben wij een grandioze hoeveelheid gebruikte houten balken, vloerdelen, ijzeren balken, kozijnen, deuren en sanitair op voorraad.

Hergebruik
Hergebruik van oude materialen vergt enige creativiteit. Je moet het wel zien, vinden wij bij KOMU B.V. Wat wij 25 jaar geleden hebben opgepakt, namelijk het hergebruik van oude materialen afkomstig uit slooppanden, heeft een groot milieubesparend effect. Materialen worden gered van de verbrandingsoven en bovendien hoeft men door het gebruik van oude materialen geen nieuwe grondstoffen aan te spreken.

Trends
De woonbladen staan er bol van: oud is in. Oude meubels, vloeren, sanitair, keukens en gebruiksvoorwerpen krijgen een nieuw leven ingeblazen door ze op te knappen en in een nieuwe setting toe te passen De hang naar vroeger, het nostalgische en de charmes van het verleden, herleeft weer. Zelfs in moderne nieuwbouwwoningen kan die warme sfeer van vroeger, met materialen uit die tijd, worden opgeroepen. Ook kan een juiste combinatie van nieuwe en oude invloeden tot een heel bijzonder resultaat leiden. Een moderne bank met daarnaast een oud kastje, een originele kroonluchter aan het plafond en halogeen spotjes boven een granieten keukenblad. Het kan allemaal, zolang het maar met smaak bij elkaar gekozen wordt. Het opnieuw verwerken van oude materialen biedt eindeloze mogelijkheden. Vloeren van oud hout, oude meubels of nieuwe meubels gemaakt van oud hout, paneeldeuren, glas in lood, keukens die de sfeer van vroeger uitademen compleet met oude tegeltjes en nostalgisch sanitair zoals de bekende vierkante wasbak, worden op nieuwe en verrassende manieren toegepast in ons hedendaagse interieur.

Creatieve geest
Het verwerken van sloopmaterialen vergt wel wat creativiteit van de gebruiker. Je moet wel bereid zijn tot het maken van enige aanpassingen. Als je een bepaalde deur of kozijn zoekt zul je die best kunnen vinden, maar dan zal de maat in de meeste gevallen niet geheel kloppen. Een beetje handigheid en vindingrijkheid is dan wel gewenst. Veel mensen die hier komen bezitten die creativiteit en laten ons vaak middels een paar toegestuurde foto's zien hoe zij een oude trap, oud sanitair, een complete tweedehands entree, kozijnen, of de oude vloerdelen verwerkt hebben in hun woning. Het is natuurlijk enig om te zien wat mensen met sloopmateriaal kunnen bereiken. Vaak is men bij het opknappen van een oud, nostalgisch pandje op zoek naar oude materialen die nu niet meer worden gemaakt zoals Oudhollandse dakpannen, kraaldelen, paneeldeuren van massief grenen, ouderwetse deurgrepen, lambrisering, antieke of oude meubels en vloerdelen. Die materialen zijn bij ons te vinden. Een leuke bijkomstigheid is dat deze sloopmaterialen vaak relatief goedkoper zijn dan nieuwe. De woonbladen bieden volop ideeŽn om oude materialen in het interieur te gebruiken en ook kunt u in onze diverse showrooms ideeŽn opdoen. Snuffelen tussen de vele curiositeiten kan en moet zelfs. Zelf op uw gemak uitzoeken wat u nodig heeft en als de keuze is gemaakt komen wij u helpen om de materialen uit de schappen te halen.